Ilmalämpöpumppu kerrostalossa

- Ilmalämpöpumpun voi asentaa myös kerrostalo-asuntoon, mutta vain jäähdytyskäyttöön *).

- Laitteen valinnassa on otettava huomioon ulkoyksikön äänitaso. **)

- Pienempien laitteiden ulkoyksiköt ovat yleisesti hyvin äänekkäitä tehokkaassa käytössä. Nämä ulkoyksiköt ovat usein on/off-tyyppisiä tai muuten huonolaatuisia. (opastamme asiakkaitamme laitteen valinnassa).

- Laatulaitteet täyttävät rakennusmääräykset ja normit.

Mikäli sinulla ei ole laatuvaatimuksia laiteesi tai laitetoimittajasi suhteen. Muista, että taloyhtiöllä on!
 

Kerrostalohuoneiston jäähdytykseen suosittelemme tuotteistamme maailman suurimman ilmastointilaitevalmisjan Green tehokasta jäähdytyintä.

Tutustu tuotteeseen ja pyydä tarjous

 

Ilmastointilaitteet (vain jäähdyttävät)

Olemassa on vain jäähdyttäviä malleja, mutta ovat suunniteltu enimmäkseen teollisuuden käyttöön. ***)

Laadukas ilmastointilaite on käytännössä saman hintainen kun hyvä ilmalämpöpumppu. Ilmalämpöpumpussa on usein etuna paremmat ilmanpuhdistusominaisuudet. Siksi kerrostaloihinkin tarjotaan jäähdytykseen ilmalämpöpumppuja.Ulkoyksikön asentaminen kerrostaloon

Ulkoyksikkö asennetaan parvekkeelle. Yleisesti sääntönä on ollut, että ulkoyksikkö ei saa näkyä ulospäin. Eli ulkoyksikkö asennetaan lähelle lattiapintaa.

Ulkoyskikön voi naamioida vaikka pöydäksi. Mielikuvitus on vain rajana.

Mikäli parveke on lasitettu, vähintään yhden ikkunoista tulee olla auki kun konetta käytetään!


Laitten hankinta

1)  Yhteys taloyhtiön hallitukseen/isännöitsijään (lupa-asiat). Opastamme asiakastamme kaavakkeiden täytössä ja mallin valinnassa, jotta laitevaatimukset täyttyvät.
2)  Laitteen valinta
3)  Asennus
4)  Nauti jäähdytyksestä!*) Lämmityksessä ongelma on ulkoyksikön muodostama kondensiovesi. Tätä vesimäärää ei voi säilöä parvekkeella. (talvella vesi jäätyy).

**) Rakennusmääräyksissä on määrätty desibeli-tasot. Mikäli äänitasot ylittävät määrätyt arvot voidaan laite poistattaa asukkaan laskuun.

***) Muutamat isännöitsijät ja taloyhtiöt ovat vaatineet, että laitteen on oltava vain jäähdyttävää mallia. 2 kW - 5 kW:n laitteet ovat käytännössä kaikki ilmalämpöpumppuja, mutta lämmitystä vain ei käytetä.