Ilmalämpöpumppu kesämökillä

Kesämökkien energialuokka ei ole yleensä ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu. Vanhat purueristeet ovat kenties painuneet. Ylä- ja alapohja kaipaisivat paksumman eristyksen, ikkunat vuotavat, jne.

Useat ilmalämpöpumput ovat varustettuja ns. ylläpitolämpötilaominaisuudella. Alhaisimmillaan lämpöpumpun lämpötilan voi laskea +8  -  +12 asteen ylläpitolämpötilaan (Fujitsu, Mitsubishi, Panasonic, Samsung).  Mökille saavuttuanne oleskelulämpötila saavutetaan erittäin nopeasti. Näin aikaa jää enemmän rentoutumiseen, kun viikonloppu ei kulu puita pilkkoessa ja jäitä sulatellessa.

Käytännössä tämä "ylläpitolämpötila" tarkoittaa sitä, että lämpöpumppu pitää tilan "plussan puolella". Lämpötila voi vaihdella esimerkiksi +5 ja +10 asteen välillä.

Kesämökillä ilmalämpöpumpun jäähdytysominaisuudet pääsevät oikeuksiinsa, kun ei enää tarvitse pitää ovia ja ikkunoita auki. Itikat ja kärpäset pysyvät ulkona ja mökillä on mukavan viileää ja raikasta.

Edistyksellisimmissä lämpöpumpuissa on GSM-ohjaus (lisävaruste). Yhdellä tekstiviestillä voitte ohjata lämpöpumpun lämmittämään tila sopivan lämpöiseksi ennen mökille saapumista. GSM-ohjaus "boxeja" on saatavana lähes kaikkiin yleisempiin merkkeihin. GSM-ohjaukset maksavat noin 300e - 600e merkistä ja mallista riippuen.